Yhteys nettiin on tällä hetkellä hakusessa..Juuri tilattu laajakaista odotuttaa aukeamistaan ja niinpä hiipii eräs henkilö silloin tällöin iso kassi kainalossa naapurin  langattoman katveeseen. Tuntien itsensä  miltei rikolliseksi hän omalla avaimellaan, joka hänelle ihailtavalla luottamuksella on annettu, aukaisee sivuilleen vilkuillen oven toisen henkilön kotiin, riisuu siellä kenkänsä ja yrittää hipsiä keijun kevyenä, suorastaan eteerisenä olohuoneen pöydän ääreen varoen tarkasti minkään muun koskettamista  kuin kapean vyöhykkeen lattiasta, sellaisen, jolle hänen jalkapohjansa juuri ja juuri  mahtuvat. Siellä hän uskaltaa kaivaa kassistaan läppärinsä, tuon ihmeellisen laitteen, joka mahdollistaa yhteyden monenlaisiin tietoihin. Vasta, kun sitä mahdollisuutta ei ole, tajuaa miten riippuvaiseksi siitä on tullut. Se on tietosanakirja, eri kielien sanakirja, reseptikirja yms. miltei loputtomiin.

Ja istuessaan pitkästä aikaa tuon oudosti kiehtovan nettimaailman tietovirrassa, hän tuntee itsensä ulos tipahtaneeksi. Mutta blogissa kävijöiden määrä häntä eniten hämmästyttää, eihän hän ole pitkään aikaan mitään uutta saanut kirjoitetuksi.... Se on ollut teknisesti mahdotonta, vaikka tahtoa toki löytynyt olisikin.

Aikansa näytön hehkuvaa pintaa tuijoteltuaan hän huokaa nettimaailman valtiaille toivomuksen oman yhteytensä sinne löytämisestä. Samoin ja vielä painavammalla syyllä voisi hän esittää toiveen henkisten, veljellisten  ja hyvään pyrkivien aatteiden todellisesta avautumisesta  sisimmässään. Ulkoisten hokemien sijasta kaipaisi hän todellista yhteyttä siihen monesti piilossa lymyävään parempaan itseensä, joka  osaisi vain anteeksi antaa, sekä itselleen että muille.

Mutta kunhan nyt ensiksi selviäisi tämä pienempi mysteeri, tie netin kaiken nippelitiedon ääreen, niin ehkä jokin seuraava aste voisikin olla jo henkisen tiedon jonkin asteinen avautuminen. No, tosiasiassa ne eivät liene toistensa synonyymeja, ulkoinen ja sisäinen tieto, mutta molemmat ovat kuitenkin tietoa,  siispä ns. nippelitiedonkin hankkiminen lienee tarpeellista ja suositeltavaa.